Siwa

Voor de derde maal heeft de dorpsraad er voor gezorgd dat er een kunstwerk in Dinteloord geplaatst werd. Na de Social Sofa (2013) en de Suikerpee (2017) is er nu een bijzonder kunstwerk bij gekomen. 

Het oorspronkelijke kunstwerk was een betonnen vis die in 1979 op een zuil op het Raadhuispleinwas gezet. In 1996 / 1997 vond de herinrichting van het Raadhuisplein plaats en werd het kunstwerk verwijderd en in stukken afgevoerd naar de gemeentelijke werkplaats in Steenbergen. Daar werd het als puin opgehaald door Dion van Tilburg. Deze bewaarde de brokstukken op zijn bedrijventerrein in Dintelmond en daar werd het door Willem van Opdorp ontdekt.

De dorpsraad vatte toen het plan op de vis te restaureren en met mozaïek te bekleden. De Dinteloordse kunstenaar Hans Hanssen die al eerder de Suikerpee ontwierp en meewerkte aan de realisatie, bleek bereid deze helse klus te willen klaren. Hans is maanden bezig geweest de duizenden stukjes mozaïek aan te brengen.  Het is resulaat is verbluffend.

Op 14 mei 2022 is het kunstwerk, dat nu Siwa, heet officieel onthuld door Hans Hanssen en de Adinda Versnel-Groenhuis in aanwezigheid van de oorpsronkelijke kunstenaar Henk Groenhuis.

In dit artikel leest u hoe De Vis een neiuw leven kreeg als Siwa.

DSC 9168

DSC 1377a