Dinteloord heet weer DInteloord en Prinsenland

Tijdens een gesprek met wethouder WIlma Baartmans over de viering van 750 jaar Steenbergen / 25 jaar een gemeente zei dorpsraadvoorzitter Hakim Tampeobolon dat het misschein wel een leuk idee zou zijn als Dinteloord haar oude naam weer terugkreeg: Dinteloord en Prinsenland.

WIlma Baartmans was gelijk enthousiast. Ze vond het altijd al een mooie naam en vaak werd er naar aanleiding van AFC Nieuw Prinsenland aan haar gevraagd waar dat Prinsenland vandaan kwam. Wilma beloofde toen dat ze er werk van ging maken.

Maanden later meldde ze dat men er meer bezig was maar dat er juridische belemmeringen waren om de naam van de kern te wijzigen in DInteloord en Prinsenland. In feite zou het betekenen dat alle inwoners zouden moeten verhuizen, adressen aangepast zouden moeten worden en bedrijven claims zouden kunnen indienen. Besloten werd toen om de naam Dinteloord en Prinsenland op onderborden bij de entrees van Dinteloord onder de komborden en de 50 km aanduiding op te hangen.

Donderdag 24 februari 2022 werd symbolisch in de stromende regen door wethouder Baartmans en Hakim Tampoebolon als voorzitter van de dorpraad het eerste bord geplaatst. Er komen er in totaal 6. De naam Dinteloord en Prinsenland is in ere hersteld!

20220224 onthulling onderbord

Willem van Opdorp, voorzitter van de cultuur-historische vereniging Nyen aenwas van Nassau feliciteerde Hakim met het behaalde resultaat.

20220224 onthulling onderbord felicitaties WvO